Food Unplugged is een jaarlijks foodfestival dat de schijnwerpers zet op ‘onversterkt’ eten: eerlijk eten van boeren, telers en kleine onafhankelijke cateraars. Niet ‘versterkt’ door marketing of processing.

 

De vijfde editie van Food Unplugged - het zomerse outdoor netwerkevent voor foodprofessionals - vond op 21 juni 2019 plaats op het World Food Center Terrein in Ede.

Het foodfestival voor professionals in food en hospitality is een initiatief van Food Inspiration, Gemeente Ede en Proeflab Wageningen, verenigd in de Stichting Food Unplugged. De vijfde editie valt op door zijn bijzondere kookworkshops, dwarse colleges, smaken uit diverse streken, disruptieve ideeën en echte ontmoetingen.

Het thema van 2019 was de Smaak van Nederland. Nog steeds zien we een groeiend verlangen onder consumenten naar echt en puur eten; tegelijkertijd blijft het moeilijk voor kleine producenten hun publiek te vinden. Food Unplugged brengt vraag en aanbod, verlangen en verhaal bij elkaar. Puur, echt eten met producten uit diverse regio's van Nederland, bereid met simpele technieken en gegeten in een pop-up omgeving die uitblinkt in eenvoud.

De voormalige stormbaan op het kazerneterrein werd omgetoverd tot een creatieve hub met strobalen theaters, mini-restaurants, live-kookdemonstraties en bijzondere productconfrontaties. Centraal op het festivalterrein stonden de communal tables. Hier aten ruim 750 foodprofessionals met elkaar gerechten die door een geweldige line up van chefs werden bereid met producten uit diverse regio's.

Food Unplugged is een terugkerend foodfestival dat de schijnwerpers zet op ‘onversterkt’ eten: eerlijk eten van boeren en kleine onafhankelijke producenten en cateraars. Food is de verbinder tussen stad, platteland, burger, producent, generaties en culturen.

Op Food Unplugged willen we alle professionals uit de voedselketen – boeren, chefs, producenten, horecaondernemers, marketeers, beleidsmakers, journalisten, wetenschappers – met elkaar in gesprek brengen om de transitie in agrifood van prijs naar waarde te stimuleren.

Maken en raken
Proeven en praten

Delen en vermenigvuldigen

.